ترنم

(وحیده سلیمانی ماهانی)

ترنم

(وحیده سلیمانی ماهانی)

طبقه بندی موضوعی

۵ مطلب در شهریور ۱۳۹۴ ثبت شده است

کرمان–قنات گوهرریز از جمله جاذبه‌های دیار کریمان و زیستگاه ماهی کور بوده و اخیرا صحبت‌هایی در مورد جهانی شدن آن برسر زبان‌ها است و حتی نماینده یونسکو نیز برای این منظور به کرمان سفر کرده است.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها:  قنات‌ها جایگاه ویژه‌ای نه‌تنها در ایران بلکه در جهان داشته و پرونده این میراث به‌یادماندنی در راه پیوستن به آثار جهانی یونسکو مسیر خود را طی می‌کند.

قنات گوهر ریز یکی از فعال‌ترین قنات‌های جوپاراست که در دوره صفویه حفرشده و درمجموع با سه هزار و ۵۵۶ متر طول حدود ۳۳۰ هکتار اراضی آن منطقه را آبیاری می‌کند، این قنات بعد از تحمل بی‌مهری‌های فراوان در سال‌های اخیر اکنون موردتوجه مسئولین قرارگرفته است و خود را برای پیوستن به آثار جهانی آماده می‌کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ شهریور ۹۴ ، ۱۲:۲۵
وحیده سلیمانی ماهانی



چه هارمونی زیبای است

صدای باران

تیک تیک ساعت 

و تنهایی

و.ماهانی 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ شهریور ۹۴ ، ۱۴:۱۲
وحیده سلیمانی ماهانی

کرمان -عمارت شتر گلو از آثار باستانی ماهان است که سال‌ها مُهر بی‌مهری بر پیشانی‌اش حک شده و حال مسئولان از آغاز عملیات بازسازی این عمارت در شهریور ماه خبر می‌دهند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: از محور هفت باغ که وارد باغ شهر ماهان می‌شوم اولین چیزی که چشمانم را به سمت خود می‌کشد، گنبد و گلدسته‌های فیروزه‌ای مقبره شاه نعمت‌الله ولی ماهان است که در مرکز شهر قرار دارد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ شهریور ۹۴ ، ۱۳:۴۱
وحیده سلیمانی ماهانی



وقتی غم تمام وجودم را فرا می گیرد

و سرشار می شوم از حس اضطراب و تنها ماندن میان توده های تنهایی

وجودت مانند چراغی نورانی درونم را روشن خواهد کرد

 و من خواهم یافت تو را در میان انبوه دلتنگی و اضطراب

 و تو چه کریمانه می گشایی آغوشت را به سوی من 

و در می یابی من تنهای مضطرب را ...

و.ماهانی 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ شهریور ۹۴ ، ۱۴:۱۸
وحیده سلیمانی ماهانی

ماهان - این روزها «یخدان لنگر» حال و هوای خوشی نداشته و در اثر بی مسئولیتی گردشگران و بی توجهی مسئولان این اثر ملی استان کرمان به آتش فشانی از زباله تبدیل شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: یخدان لنگر یکی از آثار تاریخی ماهان و روستای لنگر و مربوط به دوران قاجار است.

در گذشته های دور مردمان این منطقه به منظور ذخیره یخ برای روزهای گرم سال اقدام به ساختن چنین سازه هایی می کردند.

روش کار یخچال ها به این صورت بود که در یکی از شب های سرد زمستان مقداری آب تمیز و گوارا را به داخل یخدان هدایت می کردند و آب در اثر برودت هوا و با توجه به نوع ساختار سازه یخ می زد و این عمل در شب های بعد نیز ادامه پیدا می کرد و در نهایت در پایان زمستان توده ای عظیم از یخ برای استفاده در روزهای گرم سال برجای می ماند.

امروز یخدان لنگر که یکی از آثار باستانی بی نظیر استان کرمان است بیشتر از هر زمان دیگری سایه بی مهری بشر را بر خود احساس می کند و به دنبال ناجی برای بازگشت به زندگی است.

یخدان لنگر این بنای حاصل از نبوغ گذشتگان، امروزه تبدیل به زباله دانی شده است که ناملایمت های جوی نیز گنبد مخروطی آن را به شکل شیارهایی تراش داده تبدیل کرده است و ریزش و سوراخ شدن سقف مخروطی آن را شبیه به آتش فشانی خاموش کرده است.

گسترش بافت روستایی به سمت یخدان و همسایه شدن بومیانی ناآگاه به ارزش این اثر تاریخی، باعث تبدیل شدن آن به زباله دانی عظیم شده است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ شهریور ۹۴ ، ۱۳:۱۴
وحیده سلیمانی ماهانی